Begraafplaats

Begraafplaats Vredenhof is een historische en intieme stads-begraafplaats uit 1896. Hier worden en werden van oorsprong vaak (oud-) bewoners van de stadswijk de Jordaan en schippers, zonder vaste woonplaats op de wal, begraven.

De begraafplaats is zorgvuldig ingericht met vele soorten bomen en beplanting, oude graven en karakteristieke bankjes. De paden tussen de graven zijn voorzien van kiezelstenen. Dit maakt de paden lastig begaanbaar met rolstoel.

Verschillende graven

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een graf: een algemeen graf, een eigen graf of familiegraf. Tevens zijn er graven voor urnen beschikbaar en is er een gedeelte voor overleden kinderen.

Onderstaand lichten wij het verschil tussen een algemeen en een eigen (particulier) graf toe.

Algemeen graf

Een algemeen graf deelt u met meerdere onbekende overledenen. De plek wordt u toegewezen. Op het graf kan een kleine steen geplaats worden. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet verlengd worden.

Eigen graf

Een eigen graf wordt ook wel een particulier graf genoemd. Dit graf is voor één persoon en u kunt zelf een plek uitkiezen. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kunnen daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf

Dit is een ‘eigen graf’ voor twee tot drie familieleden of naasten. Dit kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen.

Op Begraafplaats Vredenhof zijn diverse familiegraven. De meeste hiervan zijn al vele decennia oud.

 

Openingstijden

Begraafplaats:


maandag t/m zondag:

09:00 tot 16:00 uur

In de maanden juni, juli en augustus op woensdagen tot 20.00 uur geopend.

Routebeschrijving

Begraafplaats Vredenhof ligt aan de Haarlemmerweg en is gemakkelijk bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer. Treinstation Amsterdam Sloterdijk ligt op 2 kilometer afstand. De bushalte Vredenhof bevindt zich voor de entree.

Plan route ›